Diyarbakır'a giderken o yöreleri bilen kişilerden aldığım tavsiye ciğerle kahvaltı yapmam yönündeydi. Ancak ciğerle kahvaltı yapsam şu resimde gördüğünüz nimetlerden faydalanamayacaktık. Ulu Cami'nin karşısındaki hana girdiğinizde daracık merdivenlerden yuarı çıkıp dükkana ulaşıyorsunuz. Bizim salamlı sucuklu kahvaltı kültürümüzden uzak kızartmaların, salataların, meyvelerin bulunduğu bir kahvaltı sofrrasıydı bu. Yörenin 5 çeşit peyniri 3 çeşit balı, 2 çeşit kaymağı ve bir sürü reçeliyle sizi selamlayan bu sofranın maliyetini çok da cüzi. Diyarbakırda ciğerle kahvaltı yapılır ritüelini bozacak cinsten bir yer burası. Kivi reçeli bile var siz düşünün :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder